Episcopul Alexandriei si Teleormanului la Manastirea Adamesti

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 30 Martie 2014, în Duminica a patra din Postul Sfintelor Paști, zi închinată Sfântului Cuvios Ioan Scărarul. Foarte mulți teleormăneni au participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Adămești acolo unde a fost prezent și Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din soborul slujitor au făcut parte: Pr. Ic. Stavr. Iancu Militaru, Protoiereu al Protoieriei Alexandria, Protos. Fanurie Beldiman, Starețul Mănăstirii Adămești, Protos. Calinic Stan, Starețul Mănăstirii Crângu, Protos. Narcis Aldescu, Paraclisul Căminului de bătrâni Cervenia, Protos. Nichifor Mihai, Ierom. Ciprian Florea, Ierom. Victor Iancu, Pr. Cătălin Lincan, Pr. Nicolae Bonaș și Arhid. Serafim Baciu.

La final, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Preasfințitul Părinte Galaction, a ținut un cuvânt de învățătură în care a explicat semnificaţiile duhovniceşti ale Evangheliei rânduită de Biserică a se citi în această Duminică.

Stareţul Mănăstirii Adămești, Protos. Fanurie Beldiman, a mulţumit Întâistătătorului Episcopiei Alexandriei și Teleormanului pentru prezenţa sa în mijlocul obştii mănăstirii şi pentru cuvântul de învăţătură: ”Vizita de duminica aceasta a Preasfințitului Părinte Episcop Galaction, a fost un prilej de mare bucurie pentru soborul mănăstirii dar și pentru toți cei prezenți la slujbă, Vă mulţumim Preasfinția Voastră pentru îndemnurile pe care ni le adresaţi întotdeauna și pentru dragostea ce ne-o purtați, pentru noi este o încurajare şi o îmbărbătare ca să ducem la bun sfârșit proiectele de înfrumusețare și modernizare a mănăstirii noastre, de mâine începem pictura Bisericii și am dori ca toți cei prezenți să ne fie alături în această misiune grea”.

Mănăstirea Adămești de lângă orașul Alexandria este una dintre cele mai vizitate așezăminte monahale din județ. Așezată la ieșirea din comuna Nanov, lângă râul Vedea, mănăstirea este o oază de linișite și spiritualitate, fiind deopotrivă un loc de viaţă duhovnicească, de întărire în dreapta credinţă şi mulţumire sufletească pentru credincioşii care calcă pragul acestei mănăstiri.