Invierea Domnului la Manastirea Adamesti

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 20 Aprilie 2014, în Sfânta şi Marea Duminică a Paştilor. În această duminică sărbătorim Învierea cea dătătoare de viaţă a Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Numeroși credincioşi aflaţi la Mănăstirea Adămești au primit în faţa Bisericii, Sfânta Lumină. Aici, Slujba Învierii Domnului a fost oficiată de Starețul așezământului monahal împreună cu părinții slujitori ai sfântului locaș. Sărbătoarea Învierii Mântuitorului a continuat cu oficierea în Biserica Mănăstirii a Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur. Slujba a fost oficiată de către Preacuviosul Părinte Protos. Fanurie Beldiman, Starețul Mănăstirii, înconjurat de Preacuvioșii Părinți, Protos. Nichifor Mihai, Ierom. Ciprian Florea, Ierom. Victor Iancu și Arhid. Pantelimon Iancu.

La vremea Chinonicului, Preacuviosul Părinte Ierom. Ciprian Florea, Eclesiarhul Mănăstirii, a dat citire Pastoralei la Sărbătoarea Învierii Domnului a Preasfințitului Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului.

La finalul Sfintei Liturghii credincioşii care au participat la sfânta slujbă au primit din mâna Părintelui Stareț, punguțe cu Sfintele Paşti.