Moment de aleasa bucurie pentru Manastirea Adamesti


Mâine, 27 August 2014, dată la care întreaga suflare ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Mare Mucenic Fanurie, Mănăstirea Adămeşti îmbracă straie de sărbătoare, Preacuviosul Părinte Stareţ, Protos. Fanurie Beldiman prăznuindu-şi cu acest prilej ocrotitorul, bucurându-se in Duh alături de acesta.

Sfântul Mucenic Fanurie s-a nevoit, după tradiție, în insula Rhodos - Grecia, de unde se crede că era de loc. Cu precădere, ocrotitor al preoţilor şi ajutător la descoperirea obiectelor şi animalelor pierdute, Sfântul Fanurie, pomenit în sinaxarele ortodoxe actuale la 27 august, nu era cunoscut până în sec. XVI. Martirologiile şi sinaxarele din vechime nu îl aminteau. Însă o descoperire din anul 1500 l-a adus în atenţia credincioşilor.

În timpul unor lucrări de renovare a zidurilor cetăţii Rhodos, muncitorii musulmani au dezgropat ruinele unei biserici străvechi. Sub pietre se aflau mai multe icoane. Muncitorii le-au analizat, observând că una singură e ca nouă, aparent proaspăt pictată. Nefiind însă interesaţi de Icoane, ei le-au abandonat la locul descoperirii. Câţiva călugări aflaţi în preajmă, observându-le, au pândit până când muncitorii s-au depărtat şi au recuperat Icoana cea minunat păstrată. În ea era înfăţişat un Sfânt tânăr, cu o cruce având deasupra o lumânare, numit „Fanurie”, după cum scria pe Icoană. De asemenea, Icoana cuprindea 12 scene din viaţa acestuia, încununată cu martiriu.

Cu această binecuvântă ocazie, la Mănăstirea Adămești se va oficia slujba Sfintei Liturghii, după obicei, slujbă la care toți cei care doresc să ni se alăture în rugăciune, precum și să îi adreseze un cuvânt de urare Preacuviosului Părinte Stareț, sunt invitați să o facă începând cu orele 8:00.
Vă așteptăm într-un număr cât mai mare!