Liturghia Sfantului Vasile in Ajunul Craciunului

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 24 Decembrie 2014, în Ajunul Crăciunului. Mănăstirea Adămeşti a îmbrăcat haină de sărbătoare și își așteaptă credincioșii la slujbele speciale care vor fi oficiate în această perioadă. În această dimineață la mănăstirea teleormăneană Adămeşti a fost oficiată Slujba Ceasurilor Împărătești. După slujba Ceasurilor Împărăteşti a fost oficiată Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia. Sfânta Liturghie a fost săvârșită cu binecuvântarea Preacuviosului Părinte Stareţ, Protos. Fanurie Beldiman, de către Preacuviosul Părinte Protos. Nichifor Mihai împreună cu un sobor de preoți.

Potrivit rânduielii Bisericii noastre, dacă Ajunul Nașterii Domnului Iisus Hristos cade în timpul zilelor săptămânii atunci în ziua de Ajun se oficiază Liturghia Sfântului Vasile Cel Mare unită cu Vecernia Praznicului, iar în ziua Sărbătorii Nașterii Domnului se oficiază Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur.

Liturghia Sfântului Vasile cel Mare se săvârșește de 10 ori pe an: în aceste prime cinci duminici din Postul Mare, în Joia și Sâmbăta Mare, în ajunul Crăciunului și a Bobotezei și în ziua de prăznuire a Sfântului Vasile cel Mare, la 1 ianuarie.