LITURGHIE ARHIEREASCA LA HRAMUL MANASTIRII ADAMESTI

În ziua de 08 septembrie 2015, Preasfințitul Părinte Galaction Episcopul Alexandriei și Teleormanului a oficiat Sfânta Liturghie la altarul de vară al Mânăstirii Adămești. Acesta a fost înconjurat de un impresionant sobor de preoți printre care: Părintele Protoiereu Marius Militaru; Părintele Protosinghel Ghenadie Ponea, Exarhul Mânăstirilor din Episcopia Alexandriei si Teleormanului; Protosinghelul Narcis Aldescu - Căminul de bătrâni Cervenia; Protosinghelul Celestin- Manastirea Brancoveanu-Sambata de sus ;Ieromonahul Victor Iancu ,staretul Manastirii Sf Trifon Cernetu si Preacuviosul Parinte Ieromonah Chesarie slujitor al Manastirii Sf Pantelimon -Silistea Gumesti.

În cuvintele de învățătură, Prea Sfințitul Episcop Galaction a evidențiat că Maica Domnului a fost rodul îndelungilor rugăciuni ale Sfinților Părinți Ioachim și Ana. Această pruncă Maria avea să aducă în lume bucuria prin purcederea de la Duhul Sfânt pe Domnul Hristos.

Dupa Sfanta Liturghie a fost oficiata si slujba parastasului pentru cei adormiti intru Domnul totodata a fost pomenit si vrednicul de pomenire Preotul Marius Vasile fost paroh al Bisericii "Adormirea Maicii Domnului Adamesti"adormit intru Domnul recent si inmormantat astazi in curtea bisericii pe care a pastorit-o.

Preacuviosul Părinte Stareț a mulțumit atât Preasfinției Sale pentru dragostea și grija pe care o poartă Mănăstirii Adămești, cât și numeroșilor pelerini care s-au ostenit să ni se alăture în rugăciune și au luat parte la această mare sărbătoare.