DUMINICA VAMESULUI SI A FARISEULUI LA MANASTIREA ADAMESTI( INCEPUTUL TRIODULUI)

Doi oameni s-au suit la templu, ca să se roage: unul fariseu şi celălalt vameş. Fariseul, stând, aşa se ruga în sine: Dumnezeule, Îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi oameni, răpitori, nedrepţi, adulteri, sau ca şi acest vameş. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câştig. Iar vameşul, departe stând, nu voia nici ochii să-şi ridice către cer, ci-şi bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului. Zic vouă că acesta s-a coborât mai îndreptat la casa sa, decât acela. Fiindcă oricine se înalţă pe sine se va smeri, iar cel ce se smereşte pe sine se va înălţa. (Lc. 18,10-14)


La Manastirea Nasterea Maicii Domnului ,slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata de Preacuviosul Parinte Staret Protosinghelul Fanurie Beldiman ,alaturi de Preacuviosia sa a slujit si Parintele Protosinghel Nichifor Mihai slujitor al Sfintei Manastiri ,iar raspunsurile la strana au fost date de obstea manastirii.
In cuvantul de invatatura printre altele staretul manastiri a mai spus:"Iata ca au venit din nou saptamanile pregatitoare pentru Marele Post! Sa multumim Domnului, Care ne-a invrednicit sa apucam aceasta vreme mantuitoare de suflet! Sa ne rugam ca El sa ne ajute si sa ne folosim de aceasta vreme potrivit bunelor Lui hotarari privitoare la noi.