Tundere in monahism in ajunul Duminicii Infricosatoarei Judecati

Astazi 05 Martie 2016 la Manastirea Nasterea Maicii Domnului chiriarhul locului Prea Sfintitul Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului a oficiat slujba vecerniei celei mari unita cu litia si tunderea in monahism a Fratelui Marin Catalin-Florin.
Dupa slujba Vecerniei Prea Sfintitul Parinte Galaction inconjurat de un sobor de preoti in prezenta vietuitorilor manastirii ,dar si a credinciosilor a savarsit tunderea in monahism a fratelui Marin Catalin-Florin primind numele de calugarie NICODIM.
In cuvantul de invatatura chiriarhul a evidentiat ca monahul se desprinde de toate cele lumesti si se aseamana ingerilor cu trairea asa cum sunt numiti monahii "ingeri in trup" .in slujba de tundere in monahism se mentioneaza cele trei mari voturi pe care monahul trebuie sa le pazeasca cu sfintenie : ascultarea, saracia de bunavoie si castitatea( fecioria)
Totodata Prea Sfintitul Parinte Galaction a adresat cuvant parintesc noului monah Nicodim indemnandu-l sa privegheze pentru ca diavolul sa nu-l amageasca cu inchipuiri asa cum reiese si din slujba tunderii in monahism .
Prima intrebare din sirul de intrebari este poate cea mai importanta care reiese din slujba tunderii in monahism : De ce ai venit frate la aceasta sfanta insotire? Raspuns: dorind viata pustniceasca Prea Sfintite Stapane. Si urmeaza : Nu de vre-o nevoie sau sila? Raspuns: Nu Prea Sfintite Stapane ( continuare molitfelnic -slujba tunderii in monahism)
Din soborul slujitorilor au facut parte :Preacucernicul Parinte Protopop Iancu Militaru -protoieria Alexandria,Preacuviosul Parinte Staret Fanurie Beldiman si in calitate de nas al tanarului monah Nicodim ,Preacuviosul Parinte Protosinghel Antonie Lita staretul Manastirii Sf Pantelimon -Silistea Gumesti si Preacuviosul Parinte Ieromonah Iancu Victor staretul Manastirii Sfantul Trifon -Cernetu.